O nás
Top Cake Studio je malá řemeslná cukrárna a pekárna zabývající se výrobou na zakázku. Rádi Vám upečeme dort nebo další cukrářské výrobky na objednávku - na svatbu, narozeninovou oslavu nebo jinou slavnost.
Veškerá naše výroba je ruční, maximální důraz klademe na kvalitu a čerstvost surovin. Používáme pouze máslo, pravou čokoládu, živočišnou šlehačku, ovoce a pod., nepoužíváme žádné umělé konzervanty, stabilizátory ani ztužené rostlinné tuky.
Nabízíme také výrobu a prodej květinových kompozic z cukrové hmoty nebo ze studeného porcelánu, dále výrobu ozdobných perníků na různé příležitosti a slavnosti. Ukázky naší tvorby najdete v kategorii Fotogalerie.
Mezi další aktivity našeho studia patří také pořádání kurzů zdobení dortů, pečení dezertů a modelování ozdob na dorty. V současné době pořádáme individuální kurzy na objednávku. Proto neváhejte a napište nám Vaše přání ohledně témat i termínů, rádi se přizpůsobíme.
Top Cake Studio se již od roku 2011 profiluje také jako zařízení pro organizaci kurzů dortového designu, modelování z cukrové hmoty a různých technik zdobení dortů. V našem studiu se konají kurzy zahraničních světoznámých lektorů a specialistů. Nabízíme možnost seznámit se a prožít tvůrčí atmosféru s jedničkami v tomto oboru.
Zabýváme se také výrobou autorských silikonových žilkovačů pro výrobu květin z cukrové hmoty. Žilkovače a další doplňky můžete zakoupit v našem e-shopu.

Kdo jsem
Julie Alexovičová
Již dlouhou dobu je mojí velkou zálibou modelování květin a květinových kompozic z cukrové hmoty. Kurzům a výuce modelování květin se věnuji od roku 2011 a díky spokojenosti studentů a rostoucímu zájmu o moderní zdobení svátečních dortů jsem se rozhodla otevřít soukromé specializované studio, které by poskytlo vhodné zázemí pro kvalitní výuku s důrazem na individuální přístup ke každému účastníkovi.
V současné době Vám můžu nabídnout dorty a dezerty vyrobené v profesionálně vybavené cukrářské provozovně podle současných trendů moderní cukrařiny. Ráda používám přírodní a naturalní ingredience bez barviv a umelých ochucovadel.
Taky se intenzivně věnuji i mojí další zálibě - zdravé výživě, zejména spojené s využitím kvasu při pečení. Zabývám se pečením kvasového chleba a dalších pekařských výrobků z něj, s použitím různých celozrnných mouk a přírodních přísad. Ráda se podílím na obnovování původních receptur pečení a šířím osvětu mezi veřejností.
Absolvované školení a kurzy:
-
V dubnu 2011 absolvovala kurz modelování květin z cukrové hmoty a kurz zdobeni královskou glazurou u Tatiany Khegay (Rusko).
-
Na XVI soutěžní výstavě Gastro Hradec 2011 byla květinová kompozice oceněna zlatou medailí v kategorii Umělecký exponát.
-
V září 2012 absolvovala další kurz modelování květin a zdobení královskou glazurou v CakeVirtuosoStudio (Irsko).
-
V říjnu 2012 absolvovala kurz modelování květin u Alana Dunna (Velká Británie).
-
V srpnu 2013 absolvovala kurz royal icingu o Eddieho Spenca (Velká Británie).
-
V srpnu 2013 absolvovala kurz modelování květin u lektorky Naomi Yamomoto (Japonsko).
-
V dubnu 2014 TopCake studio navštívila Zoe Clark (Velká Británie).
-
V červnu 2014 se u nás ve studiu konal kurz pod vedením Alana Dunna (Velká Británie).
-
V červenci 2014 se zúčastnila workshopu pod vedením Kelvina Chua (Malajsie).
-
V říjnu 2014 absolvovala kurz modelování květin pro pokročilé u Alana Dunna (Velká Británie).
-
V listopadu 2014 se u nás ve studiu konal kurz zdobení dortů pod vedením Neli Jozefsen (Norsko).
-
V dubnu 2015 absolvovala školení modelování postav u Carlose Lischetti (Argentina).
-
V květnu 2015 se v našem studiu konal kurz francouzských dezertů pod vedením šéfcukráře Gaela Majchraka (Francie).
-
V červnu 2015 se u nás ve studiu konal čtyřdenní kurz pod vedením Alana Dunna (Velká Británie).
-
V červenci 2015 absolvovala kurz u světoznámého šéfcukráře z Miami, USA Antonia Bachoura.
-
V říjnu 2015 se v našem studiu konal kurz zdobení dortů pod vedením Kelvina Chua (Malajsie).
-
V říjnu 2015 se v našem studiu konal kurz kurz modelování květin pod vedením Natalie Kishkovich (Itálie).
-
V listopadu 2015 - účast na soutěži Cake International (Birmingham), kde byla oceněna dvěma zlatými medailami ve dvou kategoriích květinové kompozice.
-
Na jaře 2016 absolvovala kurz pečení chleba a sladkého pečiva pod vedením Sylvaina Mathy (Francie).
-
V květnu 2016 se u nás ve studiu konal kurz pod vedením Alana Dunna (Velká Británie).
-
V dubnu 2016 absolvovala kurz francouzských dezertů pod vedením Ludmily Mathy (Francie).
-
Na podzim 2016 absolvovala kurz dezertů pod vedením Very Nikandrove (Rusko).
-
Na jaře 2017 absolvovala kurz pečení zdravého chleba pod vedením Catheriny Swarovské (Rusko) v Moskvě.
-
V dubnu 2018 absolvovala kurz moderních dezertů pod vedením Yun Eun Young - GARUHARU (Jižní Korea).
-
V červnu 2018 absolvovala kurz "Danish course and influence ingredients on the formulation" pod vedením Hansa Ovando (Španělsko).
-
Březen 2019 - kurz Pastry of GaruHaru, Yun Eun Young (Jižní Korea).
-
Březen 2019 - kurz Moderní dezerty II pod vedením Very Nikandrové (Rusko).
-
Duben 2019 - kurz Viennoiserie, Smbat Tonoyan (Bělorusko).
-
Duben 2019 - kurz Talířové dezerty, Justin Lee (Jižní Korea).
Dále pravidelně absolvuji různé online kurzy a lekce.