top of page

Aktuálně pořádáme pouze individuální (max. 1-2 lidí) kurzy modelování květin z cukrové hmoty. Prosíme kontaktujte nás s Vaší poptávkou.

V našém eshopu je výprodej pomůcek pro modelování květin.

RECEPT GUM PASTE - Hmota na modelování květin:

700g jemného práškového cukru

80g kukuřičného škrobu

90g vody

7g sušených bílků

13g želatiny 260 Bloom

9g CMC (Tylose)

40g 100% tuku (Cera, Omega)

70g glukózového sirupu

Kvalita a jemnost práškového cukru je velmi důležitá. V práškovém cukru nesmí být krystalky cukru, jinak hmota nebude mít hladkou strukturu a nebude vhodná k modelování.

Práškový cukr prosejeme přes jemné síto.

Nejdříve v rendlíku zalijeme želatinu studenou vodou a necháme nabobtnat.

V kotlíku smícháme práškový cukr, CMC a sušené bílky.

K nabobtnalé želatině přidáme glukózový sirup a tuk. Směs zahřejeme ve vodní lazni do cca 80°C.

Zapneme robot na nízké otáčky  a vylijeme želatinovou směs  na práškový cukr. Mícháme až vznikne bílá homogenní hmota.

Hmotu rozdělíme na porce a zabalíme do fólie.

Uchováváme 2 týdny v lednici, nebo ji můžeme zmrazit.

* Jestliže máte slabý robot, nebo ho vůbec nemáte, hmotu můžete zadělat ručně.

* Hmotu lze udělat z čerstvých bílků, stačí jen přepočítat množství vody a sušených bílku.

* Konzistence hmoty záleží na želírovácí síle CMC.

bottom of page