Aktuálně pořádáme pouze individuální (max. 1-2 lidí) kurzy modelování květin z cukrové hmoty. Prosíme kontaktujte nás s Vaší poptávkou.
V našém eshopu je výprodej pomůcek pro modelování květin.
RECEPT GUM PASTE - Hmota na modelování květin:
700g jemného práškového cukru
80g kukuřičného škrobu
90g vody
7g sušených bílků
13g želatiny 260 Bloom
9g CMC (Tylose)
40g 100% tuku (Cera, Omega)
70g glukózového sirupu
Kvalita a jemnost práškového cukru je velmi důležitá. V práškovém cukru nesmí být krystalky cukru, jinak hmota nebude mít hladkou strukturu a nebude vhodná k modelování.
Práškový cukr prosejeme přes jemné síto.
Nejdříve v rendlíku zalijeme želatinu studenou vodou a necháme nabobtnat.
V kotlíku smícháme práškový cukr, CMC a sušené bílky.
K nabobtnalé želatině přidáme glukózový sirup a tuk. Směs zahřejeme ve vodní lazni do cca 80°C.
Zapneme robot na nízké otáčky a vylijeme želatinovou směs na práškový cukr. Mícháme až vznikne bílá homogenní hmota.
Hmotu rozdělíme na porce a zabalíme do fólie.
Uchováváme 2 týdny v lednici, nebo ji můžeme zmrazit.
* Jestliže máte slabý robot, nebo ho vůbec nemáte, hmotu můžete zadělat ručně.
* Hmotu lze udělat z čerstvých bílků, stačí jen přepočítat množství vody a sušených bílku.
* Konzistence hmoty záleží na želírovácí síle CMC.