top of page
Dezerty do kelímku JAHODA-JOGURT
RECEPT KELÍMKY JAHODA-JOGURT:
Na cca. 20 kelímků po 175 ml.
Jahodové coulis:
750 g jahod
50 g citrónové šťávy
12 g pektinu NH
100 g cukru
Mandlový piškot:
100 g másla
80 g cukru
100 g vajec (2 kusy)
70 g jogurtu
10 g vanilkové pasty
100 g hl. mouky
50 g mandlové mouky
4 g prášku do pečiva
Piškot pečeme na 170°C 30-40 minut.
Jogurtová pěna:
300 g řeckého jogurtu
10% 11 g želatiny 220 Bloom (zalít 66 g vody)
150-200 g slazeného kondenzovaného mléka Salko
500 g smetany 33%
Jogurt zahřejeme na 35-40°C, přidáme rozpuštěnou želatinovou hmotu. Přidáme Salko. Když teplota směsi dosahne 33°C, smícháme s polo-vyšlehanou smetanou.
bottom of page