Dezerty do kelímku JAHODA-JOGURT

RECEPT KELÍMKY JAHODA-JOGURT:

Na cca. 20 kelímků po 175 ml.

 

Jahodové coulis:

750 g jahod

50 g citrónové šťávy

12 g pektinu NH

100 g cukru

 

Mandlový piškot:

100 g másla

80 g cukru

100 g vajec (2 kusy)

70 g jogurtu

10 g vanilkové pasty

100 g hl. mouky

50 g mandlové mouky

4 g prášku do pečiva

Piškot pečeme na 170°C 30-40 minut.

 

Jogurtová pěna:

300 g řeckého jogurtu

10% 11 g želatiny 220 Bloom (zalít 66 g vody)

150-200 g slazeného kondenzovaného mléka Salko

500 g smetany 33%

Jogurt zahřejeme na 35-40°C, přidáme rozpuštěnou želatinovou hmotu. Přidáme Salko. Když teplota směsi dosahne 33°C, smícháme s polo-vyšlehanou smetanou.