top of page
ŽLOUTKOVÁ bublanina/ PIŠKOT ZE ŽLOUTKŮ
RECEPT ŽLOUTKOVÁ BUBLANINA/ PIŠKOT ZE ŽLOUTKŮ
Forma 32x24 cm
300g žloutků (cca 15 kusů)
160g cukru krupice
200g zakysané smetany 16%
12g citronové a pomerančové kůry
210g hladké mouky
10g kypřicího prášku
70g rozpuštěného másla
250g mražených borůvek
10g kukuřičného škrobu
Připravíme si všechny ingredience pokojové teploty. Mouku smícháme s kypřícím práškem.
Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
Silikonovou stěrkou vmícháme zakysanou smetanu a citrusovou kůru.Pak opatrně přimícháme mouku.
Nakonec spojíme s rozpuštěným máslem (viz. video).
Těsto nalijeme do formy a posypeme borůvkami obalenými ve škrobu.
Pečeme na 170-175°C přibližně 30 minut.
Tento recept lze použít i na pečení piškotu bez ovoce.
bottom of page