ŽLOUTKOVÁ bublanina/ PIŠKOT ZE ŽLOUTKŮ

RECEPT ŽLOUTKOVÁ BUBLANINA/ PIŠKOT ZE ŽLOUTKŮ

Forma 32x24 cm

 

300g žloutků (cca 15 kusů)

160g cukru krupice

200g zakysané smetany 16%

12g citronové a pomerančové kůry

210g hladké mouky

10g kypřicího prášku

70g rozpuštěného másla

250g mražených borůvek

10g kukuřičného škrobu

 

Připravíme si všechny ingredience pokojové teploty. Mouku smícháme s kypřícím práškem.

Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.

Silikonovou stěrkou vmícháme zakysanou smetanu a citrusovou kůru.Pak opatrně přimícháme mouku.

Nakonec spojíme s rozpuštěným máslem (viz. video). 

Těsto nalijeme do formy a posypeme borůvkami obalenými ve škrobu.

Pečeme na 170-175°C přibližně 30 minut.

 

Tento recept lze použít i na pečení piškotu bez ovoce.